Συντάκτης Κώδικα Brackets 1.4

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που έχω επιλέξει τον συντάκτη Brackets. Οι μόνοι λόγοι που τον επέλεξα είναι ίσως επειδή ασχολήθηκα λίγο παραπάνω μαζί του και ίσως επειδή μπορώ άμεσα να βλέπω τις αλλαγές στον ιστοπλοηγό Google Chrome με το πάτημα ενός κουμπιού.

Με αυτόν τον συντάκτη γίνετε και η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και η έκδοση 1.4 έκανε υποστήριξη των ελληνικών να είναι πιο αισθητικά ορθή. Η προηγούμενη υποστήριξη απλά δεν μπορούσες να διαβάσεις τον κώδικα με το ελληνικό κείμενο. Φανταστείτε ένα κείμενο σε πλάγια γραφή και με κενά σε κάθε γράμμα.

Στο λειτουργικό κομμάτι έχει αρκετές επεκτάσεις κάτι που κάνει ακόμα πιο άνετη την συγγραφή κώδικα. Στο αισθητικό κομμάτι απλά μπορούμε να διαλέξουμε κάποιο θέμα ώστε να είναι ευχάριστα οπτικά ο κώδικάς μας ενώ έχει και 2 έτοιμα θέματα, ένα με λευκό φόντο και ένα σκοτεινό για εμάς τα νυχτοπούλια.

Ενοείται δεν είναι σαν το βαρύ πυροβολικό του Sublime Text αλλά την δουλεία του την κάνει και με το παραπάνω. Αξίζει σίγουρα πάντος μια δοκιμή!

Σας εύχομαι καλές συγγραφές!

Υστερόγραφο: Μιχάλη μπορείς κι εσύ να προγραμματίσεις!

29/7/2015