Το Xbox 360 μου

Ήθελα πάλι να μπω στην φάση με τα βιντεοπαιχνίδια. Σκεφτόμουν να πάρω μια κονσόλα γιατί τα pc που έχω δεν σκαμπάζανε για παιχνίδια τουλάχιστον της τελευταίας τριετίας.

Αυτό το καιρό οι κονσόλες που επικρατούν είναι το Playstation 4 και το Xbox One. Υπάρχει και το Wii U αλλά είναι πολύ ακριβό για 10 τίτλους.

Στα χέρια μου έρχεται ένας κατάλογος από τον Γερμανό. Ενώ έβλεπα τι κυκλοφορεί για τις κονσόλες ψιλοστράβωνα για τις τιμές που έχουν τα παιχνίδια. Δηλαδή για να δοκιμάσεις τόσους τίτλους πρέπει να έχεις και δυνατό πορτοφόλι.

Καπάκι σκέφτομαι τι έχουν τα φιλαράκια. Ο Χριστάρας Playstation 4 και Xbox 360. Ο Νίκος κι αυτός Playstation 4. Ο Βασίλης Playstation 3 όπως και ο Γιώργος και ο Λευτέρης. Τι να διαλέξεις άραγε;

Ήμουν για καφέ με τον Λευτέρη και βλέπαμε τι καινούργιο παίζει στον κατάλογο του Γερμανού. Και έτσι όπως γυρίζω τις σελίδες βλέπω την προσφορά στο Xbox 360. Γούρλωσα τα μάτια. Τιμή λογική και λογική προσφορά. Xbox 360 με 500gb σκληρό με 6 παιχνίδια. Battlefield 4 με δώρο ένα dlc, το Batman Origins κι αυτό με 1 dlc δώρο και το Grand Theft Auto το Complete. Στο πακέτο μέσα είχε το Fable Anniversary και το Garden Warfare. Όλα αυτά στην τιμή των 240€.

Ώπα λέω εδώ είμαστε. Ελαφρός πιο παλιά κονσόλα αλλά με φτηνούς τίτλους που δεν είχα δοκιμάσει. Συμφώνησε και ο Λευτέρης.

Την επόμενη μέρα πέρνω τηλέφωνο να κάνω κράτηση. Εν ολίγης πέρνω τηλέφωνο στην κεντρική αποθήκη. Μου λέει ο άνθρωπος ότι έχει ένα ετοιμοπαράδοτο. Παρέα με τον Λευτέρη πάμε να το πάρουμε. Εκείνη την ώρα χάρηκα απίστευτά. Μου έδωσε και μια σακουλάρα τεράστια αλλά με λίγη μονοτική το σουλουπώσαμε το όλο θέμα.

Πίσω σπίτι εγώ και η κονσολίτσα. Με ένα μαχαίρι αργά αργά και προσεκτικά αποπακετάριζα την πλαστική ζελατίνα που τα είχανε πακετάρει. Η καινουργίλα έκανε μπαμ. Η μυρωδιά των πλαστικών διαίγειρε κι άλλο τις αισθήσεις. Δεν είχε HDMI καλώδιο και αρκέστηκα στο απλό αναλογικό καλώδιο.

Ανοίγω την κονσόλα. Χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Αν θυμάμαι καλά το πρώτο που μου ζήτησε είναι να βάλω στοιχεία λογαριασμού και καπάκι να κάνω update. Ευτυχώς το σύνδεσα με ethernet καλώδιο και έγινε η ανανέωση σχεδόν άμεσα.

Μέσα στο κουτί υπήρχε και ένα χαρτάκι που έλεγε ότι μου έδεινε 1 μήνα Xbox Live Gold. Λέω δεν βαριέσαι ας το βάλω να δοκιμάσω τι είναι αυτό το πράμα. Μπαίνω στο κουτάκι Games With Gold. Και βλέπω ότι το Gears of War 3 μπορώ να το κατεβάσω δωρεάν! Πατάω και δεν το πίστευα! Όντως δείνανε παιχνίδι δωρεάν σε όσους είχανε Gold συνδρομή! Και πως έκατσε ε; 17/7 το αγόρασα και πήρα και έξτρα δώρο γιατί το δείνανε από τις 15/7 το Gears!!!

Δοκίμασα και τα games, τα έκανα απευθείας εγκατάσταση, πήραν και τα εκάστοτε update τους και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Στην πορεία είδα ότι είχα και ένα ακόμα game το Hexic. Πολύ μ'άρεσε το menu κοινώς dashboard που μοιάζει με Windows 8.

Στην πορεία προμηθεύτηκα HDMI καλώδιο, Play & Charge Kit και μόλις σήμερα κατάφερα να πάρω 12μηνη κάρτα συνδρομής Gold. Από τίτλους πήρα Tomb Raider Underworld σειράς Classics (10€), το Need For Speed Hot Persuit Limited Edition (20€) και μου έδωσε ο Χρίστος το Max Payne 3. Μέχρι τώρα πήρα και από το Gold τα Metro και έκατσε η περίοδος που μπορώ να εξασφαλίζω και τα games του Xbox One. Επίσης έμαθα ότι η προσφορά της κονσόλας ήταν με ονομασία Spring Value Bundle.

Με τον Βασίλη βγάλαμε το Gears παρέα. Λίγο εγώ λίγο εκείνος. Ο Γιώργος δοκίμαζε το demo του Pro 2016. Είδαμε και κάτι τρελά βίντεο από το RedBull TV. Καφρίλα λίγο αλλά ντάξει.

Συμπέρασμα είναι ότι μπήκα πάλι δυναμικά και δεν χρειάζετε να βάλω την τσέπη βαθειά για να δω και να απολαύσω τίτλους που δεν μπόρεσα να δοκιμάσω. Περιττό να πω πλέον σουλατσάρω στα σχετικά site για να ενημερώνομαι για νέα για την κονσολα. Απέριττο όμως είναι ότι τώρα λιγουρεύομαι ένα δεύτερο χειριστήριο για να πέφτει κλωτσομπουνίδι με τον Βασίλη σε κάνα fighting και το chatpad για να μην κάνω 10 ώρες να πληκτρολογώ στο εικονικό για το Youtube.

Θα ενημερώνω ενοείται για ότι άλλο γαμάτο θα γίνει γιατί προβλέπω μια χρονιά με μπόλικες αναμνήσεις. Ά, και να μήν ξεχάσω. Την τρίτη τώρα Battlestations: Pacific στο gold! Χαχαχα!

Αυτά παιχταράδες μου, keep gaming!

30/8/2015